Print

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Μ. Σκούφαλος - συνέντευξη στην ΕΡΑ: Δημοτική Αρχή στο πλευρό της λαϊκής οικογένειας


24 Μαΐου 2019
«Με αισιοδοξία, γατί όλο αυτό διάστημα έχουμε κορυφώσει τον αγώνας μας», οδεύει προς τις κάλπες η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου.
«Δεν είμαστε χθεσινοί, δεν δραστηριοποιούμαστε προεκλογικά», τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάρκος Σκούφαλος, σημειώνοντας ότι «5 χρόνια έχουμε δώσει μάχη σε διάφορα μέτωπα, ακουμπά σε αυτό που λέμε δίκαια του λαού και λαϊκές ανάγκες και ως προς αυτό έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας».
Με τελευταίο μεγάλο σταθμό τη Λαγκάδα όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης, η ΛΑΣ τονίζει ότι εστιάζει την προσοχή της «στα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, που σχετίζονται και με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, του νερού αλλά και άλλα μεγαλύτερα ζητήματα της υγείας, παιδείας, της αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και δεν τα λέμε εν κενώ».
Η αλήθεια είναι ότι «το ζήτημα των μεγάλων πυρκαγιών που αποψίλωσαν ένα μεγάλο μέρος του νησιού και ειδικά τα μαστιχοχώρια», μόνο ο Μάρκος Σκούφαλος μας το επισήμανε· κτυπώντας επίσης το καμπανάκι για την ερημοποίησης της βόρειας κυρίως Χίου.
«Οι μέχρι τώρα δημοτικές αρχές λειτούργησαν -είτε με μνημόνια είτε χωρίς μνημόνια- με τη λογικά των κεντρικών κυβερνήσεων, ώστε οι πόροι να προέρχονται κυρίως από τους δημότες και με ιδίους πόρους να λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση», σημειώνει ο Μάρκος Σκούφαλος που όπως μας λέει έθεσε σε συζήτηση στους άλλους υποψήφιους από πού θα αναζητήσουν πόρους αλλά κανένας δεν ήταν στη λογική της διεκδίκησης και της σύγκρουσης προς όφελος των δημοτών.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος έθεσε το θέμα της «τριχοτομημένης δεξιάς» που παρουσιάζεται στο δήμο και προτείνει να δοθούν κίνητρα στα χωριά. «Λες και τα χωριά μας ερήμωσαν επειδή δεν υπήρχαν νεοφυείς επιχειρήσεις και όχι επειδή δεν υπάρχουν αγροτικοί γιατροί, το Κέντρο Υγείας Πυργίου είναι υποστελεχωμένο ή το λεγόμενο πολυιατρείο Βολισοσύ δεν έχει καν γιατρό παρά μόνο μερικές μέρες ή ψάχνουν οδηγό ασθενοφόρου όταν χρειάζονται».
Η φιλοσοφία και για τα έργα όπως σημειώνει ο Μ. Σκούφαλος είναι να αφορούν τον κόσμο και όχι επιχειρηματίες ή ακόμα- ακόμα tours operators.
Για τις εκλογές της Κυριακής, επισημαίνει ότι «η απλή αναλογική λειτουργεί ως ζυγαριά με τους επόμενους συσχετισμούς που πρέπει να είναι εντός και επί τ’ αυτά». Και που δεν είναι ακριβώς απλή αναλογική, αφού θα μπορούσε να έβγαινε ο Δήμαρχος από την πρώτη με βάση τις έδρες.
Τέλος, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΑ Αιγαίου, απηύθυνε «κάλεσμα στο λαό της Χίου να ψηφίσει με βάση τα κριτήρια των προβλημάτων που του δημιουργούν είτε τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και όλα τα δεκανίκια γύρω από αυτά, είτε όλοι αυτοί που ακολουθούν σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας ίδιες πολιτικές.
«Με αυτή την έννοια στην κάλπη πρέπει να ρίξει τα προβλήματά του, να υψώσει τείχος μέγα σε αυτές τις πολιτικές και να υπερψηφίσει τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια και στην Ευρωβουλή να στείλει το μοναδικό πραγματικό ΟΧΙ της φτώχιας και της ανέχειας και ένα μεγάλο ΝΑΙ στον αγώνα, ψηφίζοντας το ΚΚΕ».
Αναδημοσίευση:  chiosnews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου