Print

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Προεκλογική εκδήλωση στη Λαγκάδα


Χίος,23-5-2019
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της Λαγκάδας πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, στις 22-5-2019. Χαιρετισμούς απεύθυναν κατά σειρά ο Παντελής Καλόγερος, η Μυρόπη Αργυρούδη, ο Στεφανής Τσίγκος, ο Νίκος Βαβούλης, ο Μανώλης Πάσσας, ο Κώστας Πουλιανός, ο Μάρκος Κούνουπας, ενώ την εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Μάρκος Σκούφαλος.
Ο Στεφανής Τσίγκος, μέχρι σήμερα πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας, αναφέρθηκε στα δύο σπουδαία χαρακτηριστικά του νέου τοπικού ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, το οποίο έχει συνδυάσει την εμπειρία και το νέο αίμα. Το παρήγορο για τη Λαγκάδα, είπε, είναι ότι ποτέ στα δύσκολα δεν λακίζει. Όσες φορές χρειάστηκε το χωριό να είναι ενωμένο, ποτέ δεν έχασε. Όσον αφορά τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου ήταν περισσότερες από όσες σε όλα τα άλλα τοπικά συμβούλια του νησιού. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προέκυψαν την πενταετία που πέρασε με τις πλημμύρες, το λιμάνι και τις βελτιώσεις του ενώ κατέληξε πως σε κάθε προσπάθειά τους είχαν πάντα στο πλευρό τους τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου και τον επικεφαλής της Μάρκο Σκούφαλο. Καταλήγοντας τόνισε ότι ο αγώνας ξεκινά ξανά από την άλλη μέρα των εκλογών.

Ο Μάρκος Κούνουπας τόνισε ότι κατά τις επισκέψεις των υποψηφίων από διάφορους συνδυασμούς στο χωριό, δεν αναφέρθηκαν καθόλου στους τρεις νόμους (Καποδίστριας- Κλεισθένης-Καλλικράτης), που έδωσαν αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους στην τοπική διοίκηση, χωρίς όμως να δώσουν πόρους, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι για να έχουμε πρέπει να πληρώνουμε. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου στάθηκε δίπλα μας, είπε. Καταλήγοντας τόνισε ότι η ανιδιοτέλεια, η εμπειρία, καθώς και η αγάπη για το χωριό ενώνει, ενώ εμμέσως αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη μονάδα βιοκαυσίμων, για την οποία είπε ότι δεν θα επιτρέψουν να χαλάσει τη ζωή τους.
Την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ο Μάρκος Σκούφαλος. Εξήρε τη στάση του Τοπικού Συμβουλίου της Λαγκάδας απέναντι σε όσους διαφεντεύουν ζωή μας, ενώ συνέδεσε τις ευρωεκλογές με τις περιφερειακές και δημοτικές που και στις τρεις περιπτώσεις δείχνουν την αντίθεση- σύγκρουση δύο κόσμων: Αυτών του πλούτου και της φτώχειας.
Μίλησε για τις περικοπές των κυβερνήσεων και τα παρακρατηθέντα από τους δήμους και άρα από τον κόσμο, καθώς και τους «πρόθυμους» δημάρχους και περιφερειάρχες πού βαφτίζουν την απόσυρση ευθυνών από το κράτος ως «ανταποδοτικότητα», «συναντίληψη ευθύνης» κ.λπ.
Δεν θα συμφωνήσουμε στο «σφάξε με αγά μου, ν’ αγιάσω», είπε. Προσεγγίζουμε με σταθερό τιμόνι την καρδιά των αδικημένων. Απέναντί μας έχουμε ρατσιστές, λάτρεις της πολιτικής που αρπάζει από τους πολλούς για να δώσουν στους λίγους. Τι έλυσαν απ’ αυτά όσοι κυβέρνησαν στην τοπική διοίκηση, αναρωτήθηκε.
Κάλεσε σε υπερψήφιση του τοπικού, δημοτικού και περιφερειακού ψηφοδελτίου, υπερψήφιση του ΚΚΕ  μέσα από μια ενιαία ψήφο που θα δώσει μία δυνατή απάντηση, μία ισχυρή κόκκινη ψήφο που δεν θα ακυρώνει η μία την άλλη, ώστε να κάνουμε μία κοινωνία στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου