Print

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Γιάννης Παληός: Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους!


 Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ!

Τα γεγονότα που διαδραμτίζονται τις τελευταίες μέρες δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία" όπως η κυβέρνηση, τα αστικά ΜΜΕ και κόμματα προσπαθούν να μας πείσουν.

Ο αγώνας των Παλαιστινίων και το πρόβλημα της Παλαιστίνης έχει πάρα πολλές ομοιότητες με το πρόβλημα των Κυπρίων. Και οι δύο λαοί είναι θύματα κατοχής. Οι δύο χώρες υπέστησαν εισβολή, διαμελισμό και κατοχή. Οι πόλεις και τα χωριά τους ισοπεδώθηκαν ή εποικίστηκαν από ξένους. Οι πολίτες τους διώχθηκαν από τα σπίτια τους και έγιναν πρόσφυγες, οι Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ, οι Κύπριοι από την Τουρκία. 

Το δίκαιο αίτημα για μια Κύπρο Ενιαία, Ανεξάρτητη, ένα και όχι δύο κράτη, με Μία και Μόνη Κυριαρχία, μία Ιθαγένεια και Διεθνή Προσωπικότητα, ελεύθερη από ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με την άμεση αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων και όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, αποτελεί τη διέξοδο που απαντά στα σημερινά επείγοντα προβλήματα και δίνει προοπτική στην πάλη του κυπριακού λαού.

Η εκκρεμότητα στα προβλήματα των Παλαιστινίων και των Κυπρίων αποτελεί και έκφραση της αδυναμίας της διεθνούς κοινότητας να εφαρμόσει τις συμφωνίες και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, αποτελεί και έκφραση της υποκρισίας που κυριαρχεί, δυστυχώς, διεθνώς σε σχέση με τις πολιτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών που ακολουθούν

Ο λαός της Παλαιστίνης εδώ και 76 χρόνια βιώνει την Ισραηλινή βία και κατοχή, η οποία συνεχίζεται με την κάλυψη και στήριξη των αμερικανονατοϊκών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του Ισραηλινού κράτους-δολοφόνου. Για 76 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσα τους άμαχους, ηλικιωμένους και παιδιά.

Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει την οργανωμένη επίθεση κατά των Παλαιστινίων, όπως τώρα αλλά και επί δεκαετίες με δολοφονίες αμάχων, με απαρτχάιντ, με βασανισμούς, με φυλακίσεις, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με εποικισμούς, τόσο ο πόλεμος και αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις, θα είναι αναπόφευκτες.

Όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη, ποθούν την ειρήνη για την πολύπαθη Μέση Ανατολή, για να μην την πληρώνουν τελικά οι ίδιοι οι λαοί της περιοχής, ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής, θα πρέπει να συστρατευθούν στον αγώνα για να υπάρξει ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 196, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με άμεση παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67. Να αγωνιστούν γισ το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στα σπίτια τους.

Αυτή είναι η μόνη λύση για να μην την πληρώνουν οι λαοί και να σκοτώνονται άδικα άμαχοι.

Γιάννης Ν. Παληός

14-10-2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου