Print

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Νικολέττα Γωνιάδη: Οι γυνάκες βγαίνουμε μπροστά

Χίος, 3-10-2023
         ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Για τις ανάγκες των πολλών & όχι για τα κέρδη λίγων!

(άρθρο της Νικολέττας Γωνιάδη)

Τι ενδιαφέρει μια γυναίκα και ειδικά μια μαμά οι αυτοδιοικητικές εκλογές;

Η καθημερινότητα των μαμάδων αλλά και πάνω από όλα των παιδιών τους έχουν να κάνουν με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι χώροι άθλησης, τα σχολεία, οι χώροι αναψυχής, η καθαριότητα , η ασφάλεια, η υγεία δυστυχώς έχουν περιέλθει στα χέρια των δήμων και όχι στα χέρια του κράτους που θα έπρεπε να είναι.

Γιατί να ψηφίσει ΛΑΣ μια γυναίκα και ειδικά μια μαμά;

Στις εκλογές του Οκτώβρη κάθε εργαζόμενη γυναίκα, κάθε άνεργη και νέα θα πρέπει να ψηφίσει με γνώμονα τις δικές της ανάγκες και τις ανάγκες της οικογένειάς της. Να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Οι γυναίκες έχουν φορτωθεί όλες τις ευθύνες του Κράτους και των Δήμων. Αυτές «πρέπει» να έχουν τους κατάκοιτους γονείς, αυτές «πρέπει» να έχουν τα παιδιά, αυτές «πρέπει» να φροντίζουν το σπίτι και αν είναι και εργαζόμενες να καταφέρουν να συνδυάσουν όλα αυτά με τις ελαστικές μορφές εργασίες. Ειδικά για τις εργαζόμενες σε supermarket και εμπόριο η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.

Η σημερινή δημοτική αρχή αλλά και οι προηγούμενες ευαγγελίζεται ότι προωθεί «την ισότητα» των γυναικών. Αν η δημοτική αρχή ήθελε να προωθήσει την πραγματική ισότητα δεν θα στελέχωναν τις υπηρεσίες τους, στην καθαριότητα , στους παιδικούς σταθμούς με εργαζόμενες που έχουν συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, με μερική απασχόληση, με εκ περιτροπής εργασία, που είναι καταδικασμένες να εργάζονται χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι γυναίκες στην τοπική διοίκηση δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν ακόμα και τα 200 ένσημα που επιβάλλει ο νόμος για να πάρουν το επίδομα και την άδεια μητρότητας. Στην πλειοψηφία τους χρησιμοποιούνται από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές για να επανδρώσουν το πελατιακό κράτος.

Γι αυτό διεκδικούμε και ζητάμε:

Ασθενοφόρο, παιδιατρική κλινική, επαρκές προσωπικό στη γυναικολογική κλινική (είναι εξοργιστικό ότι κάθε φορά που αρρωσταίνει ένα παιδί για να ξαναπάει σχολείο θέλει 20€-30€ απλά για να βεβαιώσει ο γιατρός ότι όλα είναι οκ)

·Κέντρο υγείας και σπαταλάμε ώρες στο νοσοκομείο για απλά περιστατικά ή αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε ιδιώτες γιατρούς.

· Επαρκείς θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δωρεάν φοίτηση στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία.

· Δομές πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων που τους αξίζει να έχουν εξειδικευμένη, ολοκληρωμένη και διαρκή φροντίδα χωρίς ταυτόχρονα να επιβαρυνόμαστε εμείς με αυτή ακόμα και σε 24ωρη βάση.

· Πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, δημόσιους χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλους.

· Σύγχρονα δημοτικά κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και αθλητισμού, δημοτικά ημερήσια camp και κατασκηνώσεις ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να ξεπαραδιαζόμαστε.

· Σύγχρονα σχολεία, πλήρως εξοπλισμένα, χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε σε πολλές περιπτώσεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον υποτιμητικό και αστείο να ακούς από το στόμα αυτών που αποτελούν το μακρύ χέρι αυτού του κράτους και έχουν βάλει πλάτη σε όλες αυτές τις πολιτικές, που σε μαθαίνουν στα λίγα, που σε καλούν να προσγειωθείς στην πραγματικότητα: ότι κάνουν ότι μπορούν, ότι τα χέρια τους είναι δεμένα, ότι φταίει το κράτος…

Αυτό ισχύει για όποια δημοτική παράταξη δεν είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τη κυβέρνηση και τους μεγαλοεπιχειρηματίες

Οι υποψήφιες γυναίκες με τη Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε αυτές τις γυναίκες να συμπορευτούν μαζί μας και να δοκιμάσουν τη δύναμη τους μαζί μας ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου!

Γωνιάδη Νικολέτα
Γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου
Μέλος του συλλόγου Γυναικών Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου