Print

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου Μάρκου Σκούφαλου

 

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες σύντροφοι και συντρόφισσες.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και αν ακούσει κανείς τις προεκλογικές υποσχέσεις των συνυποψηφίων μας σε δήμο και περιφέρεια που στηρίζονται από τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και από τα διάφορα φασιστικά και εθνικιστικά μορφώματα, θα πιστέψει ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα ζούμε σε έναν παράδεισο, σε μια διαφορετική Χίο!

Τι για πακτωλό δεκάδων εκατομμυρίων ακούσαμε, τι για διακδικτυακό μάνατζμεντ, τι για εργαλειοθήκες στα χωριά μας , ναυτιλιακά κέντρα, εκκλησιές που θα αναστηλωθούν, στάδια που θα ζωντανέψουν και πολλά άλλα, αποφεύγοντας βέβαια το τετριμμένο κι αυτό είναι μια πρόοδος, να μας πουν ότι θα μας κάνουν και παιδιά.

Λες και όλοι αυτοί οι υποψήφιοι εμφανίστηκαν από παρθενογέννεση, δεν είναι αυτοί που υπηρέτησαν και υπηρετούν ή στηρίζουν αυτό το εχθρικό στο λαό αστικό κράτους και τους μηχανισμούς του, όπως είναι η τοπική διοίκηση, λες και δεν ψήφισαν μνημόνια οι ίδιοι και τα κόμματά τους, λες και δεν έβαλαν πλάτη όσοι πέρασαν από δημαρχιακούς θώκους στη φοροεισπρακτική και φορομπηχτική πολιτική, στην ημετεροκρατία, στα πάρε δώσε με το εργολαβικό κατεστημένο, στα τροφεία, στο φοροκυνηγητό, στο πανάκριβο και ακατάλληλο νερό, στα παρατημένα σχολεία, στα εγκαταλειμμένα χωριά μας, στο απροστάτευτο νησί μας από τη φωτιά, τις πλημμύρες , τους σεισμούς.

Όλη αυτή την προεκλογική περίοδο ένα ποτάμι προβλημάτων ξεχύνεται στους χώρους δουλειάς , στα καφενεία, στους δρόμους, παντού όπου μαζεύονται οι άνθρωποί μας.

Τι θα γίνει με το νερό, με τα σκουπίδια που μας πνίγουν, με τα σχολεία που καταρρέουν, με την υγεία μας και το νοσοκομείο, με τα αβάσταχτα τέλη, με τους δρόμους μας, με τα χωριά μας που πεθαίνουν, με τη μαστίχα, με το λάδι και τις ελιές, με τον πολιτισμό και τα πολιτιστικά μας μνημεία, με το περιβάλλον και το βιασμό του, με το προσφυγικό που θεριεύει , με τα σχέδια Νατοποίησης του Αιγαίου, με την ακρίβεια και την ανεργία, με το ΦΠΑ, με τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, με τις συγκοινωνίες εντός του νησιού;

Θα μας σώσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα , οι «έξυπνες πόλεις», και τα διάφορα φληναφήματα  που ακούμε στην προεκλογική πασαρέλα ή η γνώση της αναγκαιότητας ; Της αναγκαιότητας του αγώνα για τα απλά και καθημερινά που συνιστούν και καθορίζουν τη ζωή μας. Πολλά δεν θέλει ο άνθρωπος, λέει ο Ελύτης, λίγο φαγί, λίγο ψωμί, χριστούγεννα κι ανάσταση για να καταλήξει  κι από το στόμα την μπουκιά, πάνω στην ώρα τη γλυκιά, του τηνε παίρνουνε κι αυτή, χαρά στους που ‘ναι οι δυνατοί! Χαρά στους που ‘ναι οι Δυνατοί, γι’ αυτούς δεν έχει χόρταση.

Αυτούς που δεν έχουν χόρταση έχουμε απέναντί μας, το πολιτικό τους προσωπικό στις κυβερνήσεις, τους βαστάζους τους στο δήμο και στην περιφέρεια κι αυτό προσπαθούν να σας κρύψουν με λεκτικές περικοκλάδες και νεολογισμούς που ψάχνουμε το λεξικό κάθε φορά για να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο ποιητής.

Η δικιά μας η φύτρα είναι άλλη! Δεν βολεύεται στα σαλόνια τους, δεν ευελπιστεί σε μια εξουσία της προσαρμογής, αλλά της ανατροπής. Είμαστε αυτοί που συναντηθήκαμε στις απεργίες και στα συλλαλητήρια για το μεροκάματο, το μισθό και τη σύνταξη, στις κινητοποιήσεις έξω από το νοσοκομείο για τη δημόσια και  δωρεάν υγεία του λαού μας και τη στελέχωση του νοσοκομείου μας, στην πλατεία για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, για να σταματήσει η χρόνια υποχρηματοδότηση των σχολείων μας , στις συγκεντρώσεις των ΑΜΕΑ για ίσα δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα και ασφαλή πρόσβαση παντού, στις συγκεντρώσεις έξω από τις τράπεζες ενάντια στους πλειστηριασμούς,  στις συγκεντρώσεις και στα βουνά της Χίου, ενάντια στις υπερδομές φυλακές των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

 Στη Λαϊκή Συσπείρωση  στο δήμο και στην Περιφέρεια, δεν συσπειρώνονται  μόνο οι δυνάμεις του ΚΚΕ,  αλλά  και κάθε αγωνιστής, κάθε τίμιος άνθρωπος που θέλει να παλέψει για τα δίκια μας , να συμπορευτεί για τα λαϊκά συμφέροντα, γι αυτό και  λέμε ξεκάθαρα ότι  είμαστε δεσμευμένοι από τα λαϊκά συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού μας , από τα θέλω και τις προοπτικές των δημοτών μας για μια αξιοπρεπή ζωή.

Η δική μας η στόφα δεν συνδέεται με καρέκλες και οφίτσια, οι δικοί μας υποψήφιοι δεν είναι συνδεδεμένοι με τη σύμβαση εργασίας ούτε με υποσχετική ότι θα βρουν δουλειά ούτε με διάφορες χάρες που «αξιοποιούν» τις περιουσίες του πατέρα τους, όπως μας είπε γνωστός αντιδήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο.

 Δεν ζητάμε από κανέναν που συμπορεύεται μαζί μας τίποτε άλλο εκτός από τη θέληση για αγώνα με ανιδιοτέλεια, χωρίς ανταλλάγματα, κι αυτό το γνωρίζουν όλοι φίλοι κι εχθροί.

Το δικό μας πρόγραμμα που έχουμε καταθέσει δεν αφορά στο να εξυπηρετήσει εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν σχετίζεται με το να δημιουργήσει το στρατό των αυλικών και των παρατρεχάμενων που θα σιτίζονται από το υστέρημα του χιώτικου λαού, αλλά στοχεύει στο  να ελαφρύνουμε τον πόνο και τα βάσανά του, τις δυσκολίες του εξ αιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων  της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ μαζί  και χώρια που ακολουθούν πιστά τις εντολές της ΕΕ, αλλά και εξ αιτίας των πολιτικών που ακολουθούνται στους δήμους και στις περιφέρειες  από τους εκλεκτούς τους, που κατά τα άλλα μας το παίζουν ανεξάρτητοι και με τεράστιες διαφορές.

Αλήθεια ποιες είναι οι διαφορές τους; Ακούσατε να διαφωνούν για το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και τσακίζει κόκαλα; Ακούσατε να διαφωνούν για την ανταποδοτικότητα στα έργα; Ακούσατε να λένε μια λέξη για τις κυβερνήσεις και την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ; Για τους κουτσουρεμένους μισθούς, τις συντάξεις , τους αντεργατικούς νόμους, τις δεκάδες συμβάσεις εργαζομένων στο δήμο και στα νομικά πρόσωπα και πολλά άλλα; Όχι βέβαια! Από τη μια δηλώνουν αναρμόδιοι , από την άλλη τι να πουν;;;

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του δήμαρχου της ΝΔ. Στελέχη της ΝΔ βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στον «ανεξάρτητο» της ΝΔ και σε αυτόν του ΠΑΣΟΚ, στελέχη  όλων αυτών απαρτίζουν το τέταρτο ψηφοδέλτιο και όλοι μαζί έχουν μήτρα τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και απολαμβάνουν και της εμπιστοσύνης ακροδεξιών και αντιδραστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να κρυφτούν, αλλά γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο.  

Γι αυτό και δεν μας είναι ξένο  το αλισβερίσι υποψηφίων μεταξύ τους, η δημοπρασία για το ποιος θα πάει πού και σε ποια καρέκλα. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι γι αυτό και έιχαν διάφορες συναντήσεις μεταξύ τους , αλλά τα χάλασαν στις θέσεις και στον επικεφαλής , αφού όλοι τους διεκδικούν τη θέση του σωτήρα.

Φίλες και φίλοι

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση η μορφή που έχουν πάρει όλοι οι δήμοι της χώρας και ο δήμος της Χίου, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεν είναι κάτι που δεν το περιμέναμε. Είχαμε προειδοποιήσει το χιώτικο λαό, τους δημότες μας στο κέντρο και στην ύπαιθρο, ότι μέσα από τους νόμους Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης,  που  ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ,  και ο  ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη της ΝΔ και με τα διάφορα δεκανίκια τους, οικοδομείται η τοπική διοίκηση ανώνυμος εταιρεία,  που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και που όλα φορτώνονται στις πλάτες των δημοτών,  μέσα από τα τέλη,  την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, την τοπική φορολογία , το μοίρασμα κονδυλίων σε επιχειρηματικούς ομίλους και ημετέρους και όλα όσα παρακολουθούμε με τους «εθνικούς» εργολάβους» τοπικά και κεντρικά.

Προειδοποιήσαμε ότι αυτή η αρχιτεκτονική της τοπικής διοίκησης είναι η ταφόπλακα για τις κοινότητες και τους δήμους. Τι μας έλεγαν οι τότε δήμαρχοι αυτών των κομμάτων που κάποιοι είναι και τώρα υποψήφιοι;;; Ότι είμαστε γραφικοί!!! Ότι θα έρθει πακτωλός χρημάτων στους δήμους και τις περιφέρειες!!!

Μία απλή μάτια να ρίξει κανείς στον κρατικό προϋπολογισμό, με μνημόνια και χωρίς μνημόνια,  είναι αρκετή για να δει ότι η κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους έχει μειωθεί πλέον πάνω από 60% ως προς  τα χρήματα που δίνονται. Οι παρακρατημένοι πόροι, που παρακρατούνται με νόμο για την ΤΔ δεν αποδίδονται και στο δήμο μας ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια το χρόνο, ενώ μας αποδίδουν ψίχουλα.

         Σε πολλές περιπτώσεις δεν καλύπτουν παρά μόνο τη μισθοδοσία κι αυτό όχι πάντα, ενώ την ίδια στιγμή οι δήμοι και ο δήμος Χίου στρέφονται στους «ίδιους πόρους»,  στα πλαίσια της αυτοτέλειας , που  σημαίνει φορομπηχτική και φοροεισπρακτική πολιτική σε όλα τα επίπεδα,  στα ανταποδοτικά τέλη,  στους παιδικούς σταθμούς, στην πρόνοια, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό,  τα βασικά μας δικαιώματα όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν εμπορεύματα. Γι αυτό και το πανάκριβο νερό , τα πανάκριβα τέλη, το φοροκυνηγητό και οι δεσμεύσεις λογαριασμών και ΑΦΜ και από το δήμο.

Επί της ουσίας δεν μιλάμε πλέον για αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού αλλά για κρατική διοίκηση,  εχθρική απέναντι στον λαό, έναν μηχανισμό της κυβέρνησης και των υπουργείων που παίζει τον ρόλο γραφείου διασύνδεσης των επιχειρηματικών συμφερόντων με αποφάσεις που λαμβάνονται έξω και πέρα από τα αιρετά σώματα που έχουν ψηφίσει οι πολίτες. Κι αυτό είναι έργο όλων των κυβερνήσεων και των σχετικών τους νόμων.

Γι αυτό και λέμε ότι τα μεγαλόπνοα σχέδια , τα περί ανάπτυξης κλπ είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες, φούμαρα. Τα ίδια και τα ίδια όλα αυτά τα χρόνια που η Χίος λέει το νερό νεράκι, που τα μεγάλα έργα κατ αυτούς εγκαινιάζονται και τα περιμένουμε ακόμα, που στην πρώτη φυσική καταστροφή σε σεισμό  ή φωτιά , το νησί παραμένει ανυπεράσπιστο και δύο φορές κάηκε από άκρη σε άκρη.

 ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΊ;

Αυτή η διασύνδεση της κρατικής κυβερνητικής πολιτικής φάνηκε εκτός των άλλων και στο προσφυγικό μεταναστευτικό με τις γνωστές κωλοτούμπες τη δημοτικής αρχής Κάρματζη για να βάλει πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης , άλλωστε δικό της στέλεχος πρότεινε το Θόλος.

Εμείς σταθήκαμε από την αρχή πρωτοπόρα και με συνέπεια για καμία δομή πάνω στο νησί, μετακίνηση στις χώρες προορισμού, ανθρώπινες συνθήκες - στήριξη των κατατρεγμένων, καταγραφή στην Τουρκία, αποζημίωση κατοίκων στη Χίο και αυτή τη στιγμή είμαστε η μόνη δύναμη που μένει αμετακίνητη στο σύνθημα "Ούτε στο θόλος - ούτε πουθενά" αφού  Δυνάμεις που το φώναζαν φαίνεται να εγκαταλείπουν αυτό το αίτημα του Χιώτικου λαού και παρατηρείται αφωνία πάνω σε αυτό το θέμα , παρόλο που έχουμε αυξητικές ροές, αύξηση των τραγωδιών με τους πνιγμούς προσφύγων, πυκνώνουν τα σύννεφα των ανταγωνισμών και των πολέμων, ξεκίνησαν να συζητούν για αμερικανικές βάσεις στα νησιά μας δηλαδή να γίνουμε στρατιωτικοί στόχοι, που για μας είναι απαράδεκτο κάτι τέτοιο, αιτία να βγούμε στους δρόμους αλλά για τις άλλες παρατάξεις, είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας δηλαδή η υποταγή στους δυτικούς ιμπεριαλιστές και στους ανταγωνισμούς τους με την ιμπεριαλιστική Κινα και Ρωσία..

Απάντηση σ' αυτήν την κοινή πολιτική όλων των άλλων υποψηφίων που συμφωνούν με αυτό το πλαίσιο του δήμου επιχείρηση, απάντηση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, είναι η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έχει γνώση, εμπειρία, δουλεμένες θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, ενίσχυση που είναι στο χέρι του χιώτικου λαού να περάσει και στο δεύτερο γύρο στο δήμο και στην περιφέρεια. Να πάρουμε το τιμόνι αλλιώς.

  • Για να μπει φρένο στη φορολεηλασία και στο κυνήγι των προστίμων, να πάρουν ανάσες εργαζόμενοι και μικροεπαγγελματίες με μεγάλη μείωση των τελών σε κατοικία και επαγγελματική στέγη, με κατάργηση του χαρατσιού της ελεγχόμενης στάθμευσης. Δίνοντας τέλος στην ασυλία μεγάλων επιχειρήσεων, τραπεζών, μεγάλων ξενοδοχείων , της μεγάλης ακίνητης ιδιοκτησίας και όλων αυτών που πληρώνουν τα ίδια τέλη με τα δικά μας σπίτια.
  • Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί σε κλείσιμο υπηρεσιών δήμου. Για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, όπως για την προστασία των παιδιών, για τη στήριξη των συμβασιούχων του δήμου που διεκδικούν μόνιμη δουλειά. Για να μπει φρένο στις ιδιωτικές εταιρείες που καταβροχθίζουν εκατομμύρια ευρώ, στις απευθείας αναθέσεις στα ρουσφέτια και στην ημετεροκρατία, στα παραμάγαζα τύπου Αναπτυξιακής Εταιρείας του δήμου κλπ.
  • Για να επιλυθεί το πρόβλημα του νερού που ταλανίζει το νησί μας εδώ και δεκαετίες με αξιοποίηση και συλλογή του φυσικού νερού με μικρά φράγματα και αναβαθμίδες αλλά και εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.
  • Για να έχουμε ένα καθαρό από σκουπίδια νησί , με τακτική αποκομιδή και πλύσιμο των κάδων, με ανακύκλωση στην πηγή , με ΧΥΤΥ και χωρίς την ρυπογόνα λύση της καύσης των σκουπιδιών που προωθούν οι επιχειρηματικοί κύκλοι και υλοποιούν πρόθυμες δημοτικές αρχές.
  • Για να είναι προτεραιότητα η σχολική στέγη, η προσχολική και η Ειδική Αγωγή, η στήριξη και προσβασιμότητα σε όλα τα επίπεδα  των ατόμων με αναπηρία και άλλες ειδικές ανάγκες.
  • Για να προχωρήσει  η αντισεισμική προστασία, η αντιπυρική προστασία με καθαρισμό των δασών, αντιπυρικές ζώνες και αναδασώσεις, η αντιπλημμυρική προστασία και γενικά  η προστασία του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων του είτε είναι υδροβιότοποι είτε γεωλογικού ή ιστορικού και ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος περιοχές.
  • Για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, αναψυχής,  με έναν κεντρικό σχεδιασμό και ολιστική αντίληψη που θα στηρίζουν τον οργανισμό του δήμου.
  • Για να ανθίσει ξανά ο δωρεάν μαζικός λαϊκός αθλητισμός, να ανθίσει ο πολιτισμός με βασικό αρωγό το δήμο σε όλα τα πολιτιστικά σωματεία, σε όλες τις πολιτιστικές παραγωγές, μουσικής, θεάτρου, η αναβάθμιση της φιλαρμονικής του δήμου  και να λειτουργήσει ξανά ο δημοτικός κινηματογράφος και  να ξεκινήσει επιτέλους η αναβάθμιση των πολιτιστικών μας υποδομών όπως το Ρεξ.
  • Για να μη γίνει καμιά υπερδομή –φυλακή για τους κατατρεγμένους πουθενά πάνω στο νησί.

Φίλες και φίλοι.

Αναγκαία και ικανή συνθήκη που βγαίνει από την πείρα της κίνησής μας είναι η κατανόηση του γεγονότος ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝΤΑΙ. Χρειάζεται αγώνας και όχι ανάθεση ευθύνης, συμμετοχή και όχι αποχή.

Οι μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές  μπορεί να φαίνονται λίγες, αλλά έχουν ακόμα πολλά περιθώρια για να κερδηθούν περισσότερες ψήφοι για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο και στην περιφέρεια.

Για να σπάσει η «συνωμοσία της σιωπής» που προσπαθούν να επιβάλουν η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα και τα συστημικά μεγάλα ΜΜΕ, η βουβαμάρα με την οποία επιχειρούν να φτάσουμε μέχρι τις κάλπες, μπας και σμπαραλιαστεί το κριτήριο ψήφου. Η δήθεν ωραία ατμόσφαιρα με νέους , ωραίους και επιτυχημένους υποψήφιους που ξαφνικά ανακάλυψαν ότι πρέπει να μας σώσουν, για να ξεχάσουμε το ζύγι της ψήφου μας. Μπας και πάμε στην κάλπη και έχουμε στο μυαλό μας όχι τα βάσανά μας , τη ζωή μας και το τι τραβάμε, αλλά τον κουμπάρο, την ξαδέρφη, τον αδερφό, το φίλο ή τη φίλη.

Κριτήριο ψήφου για το λαό μας πρέπει να είναι τα δεινά του. Γι αυτό και πρέπει  να δυναμώσει μέχρι την τελευταία στιγμή η αντιπαράθεση με τους «τοποτηρητές» της κυρίαρχης πολιτικής, τους υποψηφίους που στηρίζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να ελέγξουν την υλοποίηση σε δήμους και Περιφέρειες της βάρβαρης πολιτικής τους,  αυτή που ζούμε στην καθημερινότητά μας και περιγράψαμε.

Αυτό που κρίνεται είναι αν , από την επομένη των εκλογών  θα έχουμε περισσότερους εκλεγμένους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που θα είναι στηρίγματα στην πάλη για τις ανάγκες του.

Αν και στη Χίο  και στο Β. Αιγαίο θα έχουμε αλλαγή του σάπιου πολιτικού σκηνικού. Αν θα κάνουμε το άλμα να δυναμώσουμε ακόμα και να περάσουμε στο δεύτερο γύρο.

Αν θα  εκλέξουμε  περισσότερους δοκιμασμένους αγωνιστές που εγγυώνται για τη λαϊκή κινητοποίηση και τη διεκδίκηση.

Αν θα δυναμώσουμε  το ρεύμα αμφισβήτησης, αν η λαϊκή δυσαρέσκεια που φουντώνει θα βρει διέξοδο στην αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και τις ανατρεπτικές του θέσεις.

Αν ο κλονισμός της εμπιστοσύνης απέναντι στο σάπιο και εχθρικό κράτος, που δικαίως νιώθουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μετά τα απανωτά εγκλήματα των τελευταίων χρόνων, θα εκφραστεί και στις κάλπες. Αν θα σταλεί ισχυρό μήνυμα ότι ο λαός μπορεί «να πάει αλλιώς».

Αν θα δεχθεί τελικά πλήγμα η πολιτική που για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων κάνει συντρίμμια τις ζωές των πολλών.

Αυτό το πλήγμα μπορούμε  να το καταφέρουμε ρίχνοντας και στις δύο κάλπες   το κόκκινο γαρύφαλλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΙ ΜΑΣ ΨΗΛΑ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ, ΣΤΟ ΜΠΟΙ ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΤΣΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου