Print

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΠΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 


ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΠΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στο νέο ύποπτο ναυάγιο προσφύγων, που έλαβε χώρα ανοιχτά των Νενήτων, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, περισυλλέγησαν 16 Σύριοι πρόσφυγες εκ των οποίων ένας νεκρός με πολλαπλές κακώσεις, ένας βαριά τραυματίας και δύο ελαφρύτερα τραυματισμένοι. Όλοι τους διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου, με τα τρία άτομα να χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας, όλοι με τραύματα στον θώρακα και σπασμένα άκρα.

Απαιτούμε να δοθούν απαντήσεις στο λαό. Πως σε συνθήκες άπνοιας προκλήθηκαν τέτοιοι σοβαροί τραυματισμοί; Από το γεγονός αυτό και από τη λέμβο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμβολισμού από το Λιμενικό. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, να πει την αλήθεια στο λαό, για τις εντολές που έχει δώσει στο λιμενικό.

          Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για το προσφυγικό - μεταναστευτικό βάζει σε κίνδυνο τη ζωή κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, μετατρέποντας το Αιγαίο σε θάλασσα νεκρών. Να πάψει η στήριξη και η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο – σφαγείο του Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, με τους συμμάχους της ΗΠΑ ΝΑΤΟ, που εντείνει και αναπαράγει την προσφυγιά και τον όλεθρο.


Χίος 21/10/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου